2011. június 11., szombat

Ovis fotókönyv

Zsombi elballagott az óvodából. 
Az óvónők, a dajkanéni és a vezető óvónő egy fotókönyvet kapott a csoporttól búcsúajándékként. A szülők bizalmat szavaztak nekem, így én készíthettem el az albumot.
Az inspirációt Kata hasonló alkalomra készült fotókönyve adta.

Az alap elgondolás az volt, hogy minden gyerkőc külön oldalt kap a könyvben, 3 fotót (kiscsoport, középső és nagycsoport) 1 rajzot és rövid üzenetet kértem a szülőktől, ezek mellé került a név és a jel, szolíd díszítéssel. Leginkább Szabi ecsetkészletéből válogattam.
Zsombi oldalát meg is mutatom:

A borítóra a csoportkép került az ovi nevével és a dátummal.
A könyveket 20x20 centis méretben a Cewe-től rendeltem meg a DM üzletében. 
Egy fotó a csomagolásról:

Illetve rendeltem magunknak is egy 15x15 centis keményfedeles példányt az Artscow-tól, mert akciós volt, ráadásul ingyen postázták és mert régóta ki akartam őket is próbálni. :) Összességében elégedett is vagyok velük. :)
Gergő is:

Izgultam nagyon, hogy milyen lesz a fogadtatás...
Hát voltak könnyek...
Örültem nagyon...



leltár

Lassan 3 hónapja, hogy nem írtam ide egy sort sem. 
Pedig készítettem azóta ezt-azt. :)

Bár az igazság az, hogy az utóbbi időben leginkább odakint szorgoskodtam. 
Idén nagyon sokat változott, fejlődött a kertünk. Tavaly ősszel füvesítettünk, nagyon sokat dolgoztunk, dolgozunk vele, de megéri. Kialakítottunk egy kis veteményeskertet kb. 16 négyzetméteren, ahol paradicsomot, paprikát, retket, salátát, sárgarépát, petrezselymet, kaprot, fokhagymát, epret termesztünk, nem sokat, éppen csak annyit, hogy a gyerekek láthassák, így is lehet. :) Van a ház mellett egy kis fűszernövényes rész is mentával, citromfűvel, bazsalikommal, zsályával, rozmaringgal, levendulával, lestyánnal, snidlinggel, tárkonnyal. Magról vetettünk a fiúkkal körömvirágot, kúpvirágot, bársonyvirágot, dísznapraforgót és dísztököt is. :) Van néhány gyümölcsfánk, a legidősebbet 3 évvel ezelőtt ültettük, de azért volt már pár szem meggyünk, cseresznyénk, érik a sárgabarack és az alma. Na meg a rózsa és a lonc...
Pár nappal ezelőtt gondoltam lefotózom a virágokat a kertben és ahogy haladtam sorban egészen elámultam, hogy nilyen sok növényünk van és, hogy mennyire jó ez nekem, nekünk, hogy mennyire szeretek itt lakni... Hálás vagyok, hogy ezt magaménak tudhatom.
A fotók egy részét kiválogattam és feltöltöttem a flickr galériámba, aztán továbbgondoltam a dolgot, kinyomtattam pár képet és készítettem egy gyors, végtelenül egyszerű scrapbook oldalt magamnak:


Szerintem ehhez a sok zöld színhez nagyon jól passzol a kraft háttér. :) A fotókon kívűl Yabo kraft kartont és címkét használtam, varrógéppel fehér cérnával varrtam az elválasztó vonalakat, a címet, alcímet, nyomdáztam és kézzel írtam a kommentárt, ami itt most egy felsorolás, semmi más.

Egy közeli:

Most így hirtelen ennyi. :)