2011. november 27., vasárnap

Új szerelem - Szappan

A sok régi szerelem mellett van mostanság egy új, a szappankészítés. 
Körülbelül egy éve kacérkodom a gondolattal, de eddig mindig sikeresen lebeszéltem magam arról, hogy belevágjak. Végül mégis beadtam a derekam. Azt hiszem a novemberi Praktika tette fel a pontot az i-re. :)
Kicsit kutakodtam a neten, találtam sok szuper blogot, hazait, külföldit, cikkeket, videókat, fórumokat, sőt egy tanfolyamot is, ami ráadásul 20 km-es körzeten belül volt, jelentkeztem is, el is mentem, tanultam, vásároltam ezt azt...
... és bizony egy hét leforgása alatt készítettem annyi szappant, hogy azt hiszem a karácsonyi ajándékokkal már nem sok gondom lesz. :)
Még sokat kell tanulnom, de sikerélményem már most is van.

Mutatok néhány képet:
Ez a tanfolyamon készült első szappankáim egyike. (Szappanosított olivaolaj, napraforgó olaj, kókuszvaj, pálmavaj és búzakorpa.) 

Ugyanabból a masszából egy más technikával öntött, szintén a tanfolyamon készült szappan.

Ebben a kupacban van egy adag natúr, egy levendulás (shea és kakaóvajjal dúsítva), egy adag mentás-teafás és egy adag kakaós-kókuszreszelékes szappan. 

Ezeket szilikonos muffinformába öntöttem. Az alap növényi olajokból és vajakból készült masszához szárított csalánleveleket adtam. 

A legfrissebb adag pedig levendulás, szintén muffinformába öntve. Ez a kedvencem, főleg azért, mert a levendula a saját kis fűszereskertemből való. Bár ha jobban belegondolok a menta is. :)

Körülbelül egy hónapot, hat hetet kell várni, míg a szappan használhatóvá válik, megérik. Alig várom, hogy kipróbálhassam őket.

A fent említett tanfolyamot Juhászné Kovács Kornélia tartotta. 
A honlapja pedig a Szappantanoda, ajánlom őt nagy szeretettel. :)