2009. augusztus 26., szerda

1. Gyapjúkülső

Mosható pelenkát használunk.
Zsombival még nem, de Gergővel már igen. Bevallom Zsombinál is gondolkoztunk már rajta, (lassan 5 éve), de aztán súlyos információhiány miatt, akkor lebeszéltük magunkat a dologról.
Közben lett internetünk (ez nagy dolog ám) ismét babát vártunk (ez sem különben) és alaposabban utánajártam bizonyos dolgoknak. Kiderült, hogy minden felmerülő kérdésre, problámára megvan a megoldás, feltéve, ha vevő az ilyesmire az ember leánya. A varázsszó a mamami. Innen indult nekem minden. Aztán most is, mint már olyan sokszor egyéb témákban millió, millió honlapot, videót, blogot találtam, külföldit és magyar nyelvűt egyaránt. Ez jó.
Nagyon jó!

Így aztán moshatózunk.
Vannak sk. pelusaink is, ezeket én varrtam és vannak gyáriak is.

Legújabb próbálkozásom a kötött gyapjúkülső.
Sajnos az első kicsi lett, ezt még nem lanolinoztam és nem is próbáltuk ki élesben, de készül már a következő. Azért teszek fel ide néhány fényképet, kollázs formájában, amit hipp-hopp készítettem a picasa fotószerkesztőjével. :)

A gyapjúkülső a Warm Heart Woolies Plain Wrap leírása alapján készült. (Sajnos a link, ahonnan letöltöttem már nem működik.)
Fonalat, (nyers gyapjúfonal) a steinerbaba webshopjából rendeltem hozzá.

Egér

Megismerkedtem egy új fogalommal, technikával, a neve: Amigurumi.
Magyarul talán kötött, horgolt játéknak lehet fordítani, de nekem tetszik az amigurumi szó is, nem akarom feltétlenül magyarosítani. :)
A kezdő lökést az egyik Praktikában látott horgolt egér adta, aztán kicsit utánolvastam itt, ott, hogy s mint, természetesen most is rengeteg érdekességet, segédanyagot, leírást, leckét, fotót, könyvet, videót... találtam, (az egyik legnagyobb segítség a Hook and Needles volt,) így megszületett életem első amigurumija a praktikás egér (fej, fülek és törzs) és Nekoyama cicájának (végtagok és farkinca) keresztezésével. :)


Nagy boldogság ám saját kezűleg készített játékot nyomni a gyerkőc kezébe... :)


Az egér 100% pamut, Catania fantázianevű, itthon is könnyen beszerezhető fonalból, 3,5-es horgolótűvel készült.
Azóta már elkészült a cica is, illetve minden testrészét meghorgoltam, csak tömésre és összevarrásra vár. Türelem cica, hamarosan arra is sor kerül. :)