Tanultam egy új só-liszt gyurma receptet az óvónéniktől. Persze, mint utóbb kiderült, csak nekem volt ez újdonság. :) Mivel elmondás alapján nem tudtam pontosan megjegyezni a hozzávalókat, ezért rákerestem a neten.
Megtaláltam. :D
1!2 kg liszt
6 dl víz
4 evőkanál só
3 evőkanál olaj
2 evőkanál borkősav
Borkősavat a gyógyszertárban sikerült beszerezni, annyit mérnek ki, amennyit kérek: 100g kb. 400Ft, az kb. 8 evőkanál. Élelmiszerboltban és gazdaboltban is kapható.
A hozzávalókat egy fazékba öntöttem. Összekevertem. Közepes lángon addig főztem, kavargattam, amíg csak bírtam. :) Hagytam kicsit hűlni, négy adagra osztottam a masszát majd temperával színeztem a gyurmát.
Ennyi és ilyen lett:

Kipróbáltuk, könnyen gyúrható, puha. Jó móka.
Azt mondják zacskóban tárolva hosszú ideig megőrzi az állapotát. Persze a színek előbb utóbb összekeverednek. :)
Forrás: Jamina, www.tyukanyo.hu, Főzött gyurma
Megtaláltam. :D
1!2 kg liszt
6 dl víz
4 evőkanál só
3 evőkanál olaj
2 evőkanál borkősav
Borkősavat a gyógyszertárban sikerült beszerezni, annyit mérnek ki, amennyit kérek: 100g kb. 400Ft, az kb. 8 evőkanál. Élelmiszerboltban és gazdaboltban is kapható.
A hozzávalókat egy fazékba öntöttem. Összekevertem. Közepes lángon addig főztem, kavargattam, amíg csak bírtam. :) Hagytam kicsit hűlni, négy adagra osztottam a masszát majd temperával színeztem a gyurmát.
Ennyi és ilyen lett:

Kipróbáltuk, könnyen gyúrható, puha. Jó móka.
Azt mondják zacskóban tárolva hosszú ideig megőrzi az állapotát. Persze a színek előbb utóbb összekeverednek. :)
Forrás: Jamina, www.tyukanyo.hu, Főzött gyurma