2011. január 17., hétfő

Valami hideg

Nemrég kaptam egy igazán megtisztelő CT felkérést Borkától, a Yabo-tól. Amennyire meglepett, annyira örültem is neki, mert a Yabo cuccokat a kezdetektől bírom. :)
Tavaly pl. készítettem gyerekekről a fotókockákat , Timcso Anyák napi tanfolyamán is Yabo album alapra dolgoztunk, de vettem én már Yabo kraft kartont, téglalap alakú gyűrűs albumot, 3D kiemelőket is, mondom na, szimpatikus nekem az egész bolt. :D
Habozás nélkül igent mondtam. :)
Remélem, rászolgálok majd a bizalmára!

Első körben a Yabo Challenge blogon éppen zajló Valami hideg kihívásra készítettem egy 12x12-es hagyományos scrapbook oldalt, Gergőről:



Az alap Yabo kraft kartonra, házi készítésű fehér mist-et fújtam, a fotósarok nyomda illetve a cím alatti vonalazás, illetve a nyomtatott szegőszalag is saját gyártmány. A négyzet alakú képeket Yabo 3D kiemelővel hangsúlyoztam. A hidegben felirat Rayher betűnyomdával készült. A nagy fotóra PSE-ben szerkesztettem rá a keretet, nevet, dátumot. Hm, ennyi. Ja, varrni is akartam, de 2 cm után eltört a varrógép tűje. :)

El ne felejtsem! Érdemes ám részt venni a kihíváson, mert a nyertes ezt a klassz csomagot kapja majd:

További infók a kihívásról: Valami hideg

Köszönöm, hogy benéztél. Ma már nem írok több bejegyzést, becsszó! ;)

A 365 és én

Talán emlékeztek még páran, hogy tavaly elkezdtem a projekt 365-öt én is. 
Minden nap egy fotó egy teljes éven keresztül. 
Bevallom nem gondoltam, hogy ezt én meg tudom csinálni. Nem vagyok kitartó típus, sőt inkább mindig mindent félbehagyok. :P
Aztán elkezdtem. 
Aztán azon kaptam magam, hogy egyáltalán nem is erőlködöm, hanem egyre természetesebbé vált, hogy fotózok. :)
Én nem egy témára összpontosítottam, a célom csak annyi volt, hogy rendszeresen fotózzak (a hétköznapi életünkről.) Nagyon nagyon nagyon sok fotó készült ezalatt az egy év alatt és én ennek borzasztóan örülök. (Le sem merem írni, hogy összesen mennyi fájl van a 2010-es Fényképek mappánkban, a számítógépen.)
Minden hónap végén egy-egy összefoglaló oldalt is készítettem a fotókból, digiben.  Mostanra sikerült befejeznem mind a 12 oldalt. S bár 6! fotó hiányzik a projektből, mégis óriási sikerként élem meg ezt a dolgot. Őrült jó érzés végignézni a képeket. 




Azt még nem döntöttem el, hogy pontosan milyen formában, de szeretném kézzelfoghatóvá tenni ezt az albumot a közeljövőben, helyet adva a végén egy tartalomjegyzékszerű képleírás sorozatnak is.
(Ha van rá igény, akkor nagyon szívesen közzéteszem a template-et, amit a projekthez készítettem és használtam. )

muffin!!!

Rengeteg muffinos fotóm, történetem van, mert nagyon szeretjük készíteni is na meg enni is.
Ez itt egy friss digi oldal erről a témáról:


Sabee új, Simple the sweetest készletét használtam hozzá.

Itt megvásárolható: link

Tudom kicsit le vagyok maradva. :) 

Lap jankának :)

Kaptam egy csodás készletet jankától néhány héttel ezelőtt:


Olyan szép és kedves. Nagyon szeretem a színeit.

Most kivételesen nem digit készítettem, hanem egy hibrid üdvözlőlapot, ráadásul jankának. Eredetileg úgy terveztem, hogy még másnap postára adom, de köztudottan halogató és megbízhatatlan vagyok így erre még nem került sort, de ami késik...

A lapot megterveztem PSE-ben (photoshop elements) majd öntapadó matt tintasugaras nyomtatópapírra nyomtattam, az elemeket kivágtam, egyiket másikat körbetintáztam majd fotókartonból méretrevágott alapra ragasztottam. 

Ilyen lett:


Részleteket és egy készlethez tartozó freebie-t találsz még jankánál: jankaland: Thank you+freebie

Asztali dísznaptár

2011. január 17. és én itt a blogomon még nem is írtam le a bűvös szavakat:
Boldog Új Évet Kívánok! :)

Van néhány dolog talonban, amiről szeretnék itt nyomot hagyni. Az egyik ilyen egy asztali dísznaptár, amit Karácsonyra kapott tőlünk a férjem anyukája. Én készítettem még novemberben. Azt hiszem még soha nem készültem el ennyire korán karácsonyi ajándékkal. :)

A naptár tulajdonképpen 12 mini digitális scrapbook oldal. Igyekeztem minden hónaphoz olyan témát választani, amiben a Nagymamának is szerepe volt. Rövid kommentár, fényképek, kevés díszítőelem és természetesen a naptár, ezek az alapelemei az egyes oldalaknak.
A kész képeket, illetve magát a naptárt a Photo Hall fotóvilág szoftverével rendeltem meg. (DM-ben, Rossmann-ban, Müllerben és még jónéhány üzletben megtehettem volna ;))

Ilyen lett:

Nagyon sok "munka" volt vele, de azt gondolom megérte. :)