2010. április 12., hétfő

Mini digialbum 1.

Végre valahára elkészítettem az első hibrid Mini Digi Albumomat:


Gigi cikke alapján, ami a Scrapbookozz velünk e-magazin 2008. júniusi számában jelent meg.

Kiválasztottam a 10 legkedvesebb digitális scrapbook oldalamat a 2009-es évből, igyekeztem egymáshoz színben passzoló képeket keresni. Ezután végignéztem jónéhány online fotókidolgozással foglalkozó honlapot, végül a Müllert választottam, ahol a 13x17 centis képek darabja most 69 Ft-ba kerül. Azért választottam ezt a méretet, mert a következő, ami 2 centivel nagyobb arányaiban sokkal többe került...(irul-pirul)
 Letöltöttem a Cewe féle rendelőszoftvert, majd megrendeltem a képeket. 
 2 napig tűkön ülve vártam, annyira izgatott voltam. Aztán elkészültek a képek és hú, meg há.... hihetetlen jó érzés volt kézbefogni a szeretett kis digitális oldalaimat. Egy órán keresztül csak nézegettem, forgattam, olvasgattam a lapokat és bevallom egy-két részletre rá is csodálkoztam, pedig ezek tavalyi képek, nem 20-30 évvel ezelőtt készültek, mégis amikor az 1 nap 1 fénykép duplaoldalon elolvastam, hogy aznap mentem először úgy az óvodába Zsombiért, hogy Gergőt a hátamra tettem, bizony meglepődtem, mert amíg csak a képet láttam, ez az információ nem ugrott be. :) Számomra az egyik tanulsága ennek a projektnek, hogy igenis van értelme a kommentárnak és ezután még sokkal sokkal komyolyabban fogom venni ezt, amikor scrapbook oldalakat készítek.
Elkészültek hát a képek, én pedig alig vártam, hogy a gyerekek elaludjanak és nekiláthassak a vágásnak, ragasztásnak. :) 
Volt itthon 3mm-es  szürkekarton, abból vágtam ki az album elő- és hátlapját, díszborításnak a Verbana papírok közül választottam egy egyszerűbbet, illetve matricákat ragasztottam az előlapra címnek, amik eredetileg rózsaszínűek, de én barna tintával átszíneztem őket. A szalagot a Timcso-féle anyák napi projekt készletből csentem el, az album belső lapjait pedig egy régi, sosemhasznált  fényképalbumunkból vágtam ki, majd a leírás alapján hajtogattam, ragasztottam...

Nagyon boldog vagyok, hogy ez elkészült. Hihetelenül jó érzés. Mindenkinek, tényleg mindenkinek ajánlom, aki digitális scrapbook oldalakat készít, hogy próbálja meg elkészíteni ezt az albumot. 

Próbáltam fotózni a elkészítési folyamatot, de aztán annyira belemerültem a munkába, hogy teljesen megfeledkeztem a fényképezőgépről. Azért megmutatom, amim van:


Köszönöm a figyelmet! :)
Minden jót!

4 megjegyzés:

Sabee írta...

ahh Franci, annyira az szép album!! :))))

do írta...

Szuper lett! Majd ha már lesz annyi digi oldalam, hogy abból válogatni is lehessen, tuti elkészítem én is!

Szilvi írta...

Nagyon mutatós lett!

Mónika írta...

Húúú, de jó lett. Nekem is kellene valami hasonló...