2011. november 27., vasárnap

Új szerelem - Szappan

A sok régi szerelem mellett van mostanság egy új, a szappankészítés. 
Körülbelül egy éve kacérkodom a gondolattal, de eddig mindig sikeresen lebeszéltem magam arról, hogy belevágjak. Végül mégis beadtam a derekam. Azt hiszem a novemberi Praktika tette fel a pontot az i-re. :)
Kicsit kutakodtam a neten, találtam sok szuper blogot, hazait, külföldit, cikkeket, videókat, fórumokat, sőt egy tanfolyamot is, ami ráadásul 20 km-es körzeten belül volt, jelentkeztem is, el is mentem, tanultam, vásároltam ezt azt...
... és bizony egy hét leforgása alatt készítettem annyi szappant, hogy azt hiszem a karácsonyi ajándékokkal már nem sok gondom lesz. :)
Még sokat kell tanulnom, de sikerélményem már most is van.

Mutatok néhány képet:
Ez a tanfolyamon készült első szappankáim egyike. (Szappanosított olivaolaj, napraforgó olaj, kókuszvaj, pálmavaj és búzakorpa.) 

Ugyanabból a masszából egy más technikával öntött, szintén a tanfolyamon készült szappan.

Ebben a kupacban van egy adag natúr, egy levendulás (shea és kakaóvajjal dúsítva), egy adag mentás-teafás és egy adag kakaós-kókuszreszelékes szappan. 

Ezeket szilikonos muffinformába öntöttem. Az alap növényi olajokból és vajakból készült masszához szárított csalánleveleket adtam. 

A legfrissebb adag pedig levendulás, szintén muffinformába öntve. Ez a kedvencem, főleg azért, mert a levendula a saját kis fűszereskertemből való. Bár ha jobban belegondolok a menta is. :)

Körülbelül egy hónapot, hat hetet kell várni, míg a szappan használhatóvá válik, megérik. Alig várom, hogy kipróbálhassam őket.

A fent említett tanfolyamot Juhászné Kovács Kornélia tartotta. 
A honlapja pedig a Szappantanoda, ajánlom őt nagy szeretettel. :)

9 megjegyzés:

Janka írta...

Franci, nagyon szép szappanokat készítettél :)

Era85 írta...

Ó Franci, ezek gyönyörűek!!!! Én is kacérkodtam már vele, de aztán feladtam, mert nem találtam olyan webá-t, ahol mindent teljesen be tudnék szerezni.
Varázslatos szappankáid vannak!!! Biztos nagyon örülnek neki majd!

Franci írta...

ó, köszi! :)
Era, én az okokucko.hu-ról rendeltem a különlegesebb alapanyagokat. Vagy ott van pl a creativiky.hu/bolt
Nem tudom, te mikor keresgéltél, de az utóbbi egy évben nagyon megszaporodtak a szappankészítéssel foglalkozó honlapok, blogok, webshopok. Érdemes körülnézni.

Kisnyul írta...

Na ez az amit nem csinálok csak élvezem a mások által készített szappanokat! Gyönyörűek!

Sabee írta...

Ó anyám, ezek nagyon szuperül néznek ki!! a legelsőt, +a csalánosat és a levendulásat nagyon bevállalnám :D na, de nem akarok telhetetlen lenni ;) örülök, hogy belevágtál, Franci! csak így tovább! :)

Mörjike írta...

Franci, totál le vagyok nyűgözve!!!!A múltkori FB üzidben nem annyira értettem hogy keveredtél te szappanos tanfolyamra, de hát így már világos. Direkt. :D
A tanfivezetődnek már volt szerencsém nyomdát készíteni. Remélem nem panaszkodott. :)

{Hana} írta...

Nagyon jó! És gyönyörűek a szappanok!!! Tisztára meghozod az ember kedvét mindig valamihez :)

Janka írta...

Franci, itt is szeretném megköszönni a csodás szappanokat, amiket küldtél. Ákosnak is nagyon tetszenek, főleg a fahéjas tűnik fincsinek. Az, hogy a csomagolást is magad tervezted, csak tovább emeli az értékét. Az lesz a következő, amit előveszek :)

Köszi <3

Kolibri írta...

SZENZÁCIÓS VAGY!!!! Gyönyörűek ezek a szappanok Franci!!! Tényleg úgy van, ahogy Hana is írta, hogy tisztára meghozod a kedvét az embernek mindig valamihez. :)
Steph mindig ilyen handmade szappanokat vesz és azzal fürdik... Lehet venni tőled??